perjantai 19. maaliskuuta 2010

Mainos!

Voi kun on taas jäänyt kokonaan tämä laulujen kääntäminen! Ehkäpä kesällä ehtii paremmin...

Mainoksena nyt kuitenkin, että Heini pitää taas kesäkuussa Helsingin Avoimessa yliopistossa kurssin Bollywood-elokuvan historiasta. Kurssi käy Etelä-Aasian tutkimukseen tai elokuva- ja televisiotutkimukseen (erona vain kirjatentti Etelä-Aasian tutkijoille), mutta osallistua saa toki kuka tahansa. Tervetuloa!

4 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Mietin pitkään jo edellisellä kerralla pitäisikö osallistua tuolle kurssille. Kurssi kuulostaa loistavalle, mutta mä varmaan vain häiritsisin opetusta, kun olen itsekin aikamoinen Bollywood elokuvien asiantuntija. :)

Mikko ja Heini kirjoitti...

Kyse on tosiaan johdantokurssista, joten voi olla aika puuduttava pläjäys, jos aiheesta tietää jo todella paljon... Vaikka tietysti aina voi löytää uusia näkökulmia. :) Itse Etelä-Aasian tutkijana keskityn paljon elokuvien yhteiskunnalliseen kontekstiin.

(Olisipa muuten kiva joskus pitää poikkitieteelinen teemakurssi, jolla voisi käsitellä rajattua aihetta - vaikkapa nyt Guru Duttin tuotantoa - eri näkökulmista. Vaikka tiedä sitten suostuisiko mikään laitos näin spesifiä kurssia järjestämään...)

Reetta kirjoitti...

Mä ainakin ilmoittautuisin heti, jos jollain kurssilla käsiteltäisiin Guru Duttia! ;D Myöskin Raj Kapoor on kunnostautunut hienosti käsittelemään yhteiskunnallisia aiheita. Jagte Raho esimerkkinä.. :)

Mikko ja Heini kirjoitti...

Niin, no kuten sanottu minkäänlaisen teemakurssin järjestäminen taitaa olla käytännössä aika hankalaa. Mutta ehkä vielä joskus... :)

Johdantokurssilla pyrin hahmottelemaan intialaisen elokuvahistorian "suuria linjoja" eli puhun siitä millaista elokuvaa on tehty eri aikoina ja miten muutokset heijastavat aikansa poliittis-yhteiskunnallista todellisuutta. Guru Duttia (ja RK:a) käsitellään toki myös, mutta pakosta hiukan kursoorisesti kun tavoitteena on yleiskuvan saaminen aiheesta.